Ultra simpel platform til blogging?


(Philip Battin) #1

Hvilken platform er den aller-nemmeste at arbejde med hvis man skal sætte en super simpel blog op hvis man ikke gider bruge et af de hosted services som Tumblr og Medium og synes Wordpress er overkill?

Jeg skal sætte en blog op (mindre end 1 post om mdr) og leder efter noget som er super simpelt at sætte op, nemt at style, ikke overkill i funktionalitet. Kommentarer forestiller jeg mig bare hostes af Disqus eller lign. Må gerne være flatfile eller lign., men det skal bare være muligt nemt at uploade og håndtere billeder.


(Casper Overgaard) #2

Har hørt godt om Ghost, men har ikke erfaring med det. Kigger selv på en Jekyll løsning, selvom det er mindre plug’n play


(Oskar) #3

Tjek de her https://github.com/Kickball/awesome-selfhosted#blogging-platforms

Min erfaring er, at alle de “nemme” (også file-based) løsninger alle løber ind i problemer før eller siden. Derfor kan du måske overveje noget som Wordpress igen. Ellers bruger jeg selv https://gohugo.io/, men det kræver lige, at man sætter sig ind i det.


(Nikolaj Roadley-Battin) #4

Ser virkelig interessant ud Oskar! Har du eksempler på noget der er sat op med gohugo.io?

EDIT: Fandt selv en del via deres documentation. Men hvis du har egne projekter, ville det også være lækkert som referencer :slight_smile:


(Oskar) #5

http://codesandnotes.com/ er lavet med Hugo. I sammenligning med andre static site builders som f.eks. Jekyll er Hugo bare ekstremt hurtigt (400ms for at generere mine 180 artikler). Men jeg kunne have sparet MEGET tid ved at have “nøjes” med Wordpress. Det er lettere at sætte op, når man arbejder med taxonomies.


(Nikolaj Roadley-Battin) #6

Har du prøvet harp.js? Mit problem med web har altid været at der sker for meget “magi”. Leder med lys og lygte efter noget der bare minder lidt om at kode med node.js (npm <3 ) etc…


(Oskar) #7

Nej, har ikke proevet det, men ser da fint ud! Jeg valgte også Hugo fordi, at man kan bruge det flydende sammen med sin eksisterende (f.eks. node) stack.

Men det er nok ikke et selling point for alt for mange :floppy_disk: I sidste ende ville jeg vaelge noget, der har et community og et system, du kan lide at arbejde med.


(Benjamin Ottensten) #8

Jeg har brugt Kirby på et enkelt projekt og været rigtig glad for det. Det har et godt community og er meget fleksibelt!


(Felix Knox) #9

Jeg kan også varmt anbefale https://ghost.org/